SMAKPROV

 

Tore och Ama räddar havet

Vad händer med vår miljö och vad kan man göra åt det?
Tore och Ama fiskar och får upp en kräfta som inte vill vara kvar i vattnet, eftersom det är så smutsigt där. De bestämmer sig för att hjälpa kräftan och startar en upptäcktsfärd för att rädda havet. Under resans gång träffar de på många djur som genom varsin sång berättar om sina liv. Varför är isbjörnen Isa så bekymrad? Kan en mammut ha druckit samma vatten som du dricker i dag? Och var har ålen Åsas alla syskon tagit vägen? Följ med Tore och Ama så får du veta. Sagobok + CD med ljudbok och 10 sånger.


Tore bland Afrikas djur

Tore bland Afrikas djur - en musiksaga för barn med 10 djuriskt svängiga låtar för alla barn och andra med barnasinnet i behåll. Innehåller: skiva, och bok med låttexter, foton, illustrationer och rörelser.

Nominerad av Grammisjuryn till årets barnalbum 2011!

Tore är på semester i Afrika och ger sig ut på savannen för att leta rätt på en handväska som aporna har stulit från hans mamma. Där träffar han massajflickan Ama som hjälper honom att leta. Alla djur kan tala med Ama, men inte bara det, de kan sjunga också. Och det svänger skönt!

Tillsammans med Tore får du möta många färgstarka figurer. Lejonungarna, Apan, Raffe giraff, Lena hyena och Farbror flodhäst är några av dem. Sångtexterna berättar på ett roligt sätt om djurens egenskaper.

Utöver CD-skivan med en saga som binder samman de 10 låtarna, innehåller boxen en bok på 24 sidor med foton, illustrationer och sångtexter med rörelser till.


Tore och skogens djur 

Tores katt har sprungit bort och han ger sig ut i skogen för att leta efter henne. I skogen träffar han på många djur som, på ett lärande och humoristiskt sätt, berättar om sina egenskaper i form av varsin sång.

Varför är humlan Hanna så besviken? Vem har näckrosrötter som favoriträtt? Och hur lat är Fröken Göken egentligen?

Följ med Tore så får du veta.

I boken har alla djur varsitt uppslag (2 liggande A4 sidor) med foto och illustrationer. De elva sångerna finns på den medföljande CD-skivan, som också innehåller sagotexten i form av berättarröster.